Cocktailrecepten
Heb je het gepersonaliseerd cocktailsetje cadeau gekregen? Of gewoon lekker voor jezelf gekocht? Superleuk!
Hieronder hebben we voor jou alvast enkele heerlijke cocktailrecepten samengesteld die je met de 6 drankjes uit je setje kan maken.
Cheers!
Limoncello Spritz
- 1/2 citroen
- 3 à 4 ijsblokjes
- 30ml Limoncello
- 90ml Prosecco
- 40ml bruisend water
HERE WE GO!
- Snij de citroen in dunne plakjes
- Vul je glas met 30ml Limoncello
- Giet 90ml Prosecco er bovenop
- Doe er tot slot een 40ml bruisend water bij
- Roer de mix en werk af met 1 à 2 citroenschijfjes in je glas
Tip: gebruik voor deze cocktail een mooi bol cocktailglas. De hoeveelheid drank kan je aanpassen volgens je smaak.
Italian Stallion
- 1/2 citroen
- Enkele ijsblokjes
- 40ml Amaretto
- 40ml Jack Daniels of Jim Beam
- 80ml Cola
- Cocktailkersjes
HERE WE GO!
- Pers sap van 1/2 citroen
- Doe er 40ml Amaretto bij
- Vervolgens 40ml Jack Daniels of Jim Beam whisky
- Afwerken met de 80ml Cola
- Roer de mix en werk af met 1 à 2 cocktailkersjes erbovenop
Tip: gebruik een long drink glas gevuld met ijsblokken om deze cocktail te maken.
The Red Rose
- 1/2 theelepel groene rozenthee
- 20ml rozenlikeur
- 40ml Cava
- Ijsblokjes
HERE WE GO!
- Verwarm 1/2 TL groene rozenthee in 100ml water (maak dus een thee, 5min. laten trekken)
- Laat de thee volledig afkoelen
- Doe er 20ml rozenlikeur bij
- Vervolgens 40ml Cava
- Roer de mix en vul aan met ijsblokjes
Tip: gebruik voor deze cocktail een sierlijk tumblerglas
À La France
- (Crushed) ijs
- 30ml Lavendel likeur
- 100ml witte Bourgogne Aligoté wijn
- Viooltjes
HERE WE GO!
- Leg de bodem van een glas vol met (crushed) ijs
- Doe er 30ml Lavendel likeur bij
- Werk af met 100ml witte Bourgogne Aligoté
- Roer de mix en top af met een twee-tal paarse viooltjes. Viooltjes zijn bovendien zeer gezond en eetbaar
Met deze mix maak je een heerlijke typische Provençaalse Kir
Parisien Gin
- 60ml droge Vermouth
- 40ml gin
- 15ml Crème de Cassis
- Bosbessen
- Ijsblokjes
- Optioneel: tonic
HERE WE GO!
- Doe de 40ml Vermouth in een glas of shaker
- Vervolgens de 40ml gin
- Eindigen met 15ml Crème de Cassis
- Alles roeren of shaken
- Versier met wat bosbessen en werk af met ijsblokken
De tonic is in deze cocktail optioneel en kan je naargelang je smaak wel of niet toevoegen.
Sombrero Spinner
- 1 schijfje sinaasappel
- (Crushed) ijs
- 4 aardbeien
- 30ml aardbeienlikeur
- 30ml Cointreau
- 30ml Tequila
- 45ml sinaasappelsap
HERE WE GO!
- Leg een bodem van (crushed) ijs
- Voeg 30ml aardbeienlikeur toe
- Vervolgens 30ml Cointreau en 30ml Tequila
- Doe de aardbeien in een blender, en mix het geheel samen met de dranken en het sinaasappelsap
- Werk af met het sinaasappelschijfje
Tip: deze cocktail serveert het mooist in een rond champagneglas / cocktailglas met hoge steel
Deze website maakt gebruik van functionele cookies die noodzakelijk zijn voor het correct functioneren van de site. Daarnaast gebruiken we ook analytische cookies om anonieme gegevens te verzamelen en het gebruik van onze website te analyseren. Deze cookies kunnen naar eigen voorkeur worden aangepast via onderstaande link. Meer info
Schrijf je snel in!
Blijf op de hoogte van de leukste acties en kortingen, tips & tricks, nieuwigheden, handige "how-to's" en zo veel meer!