GRATIS VERZENDING naar een Bpost afhaalpunt t.e.m. vrijdag 13/12 bij aankoop van € 80
Cocktailrecepten
Heb je het gepersonaliseerd cocktailsetje cadeau gekregen? Of gewoon lekker voor jezelf gekocht? Superleuk!
Hieronder hebben we voor jou alvast enkele heerlijke cocktailrecepten samengesteld die je met de 6 drankjes uit je setje kan maken.
Cheers!
Limoncello Spritz
- 1/2 citroen
- 3 à 4 ijsblokjes
- 30ml Limoncello
- 90ml Prosecco
- 40ml bruisend water
HERE WE GO!
- Snij de citroen in dunne plakjes
- Vul je glas met 30ml Limoncello
- Giet 90ml Prosecco er bovenop
- Doe er tot slot een 40ml bruisend water bij
- Roer de mix en werk af met 1 à 2 citroenschijfjes in je glas
Tip: gebruik voor deze cocktail een mooi bol cocktailglas. De hoeveelheid drank kan je aanpassen volgens je smaak.
Italian Stallion
- 1/2 citroen
- Enkele ijsblokjes
- 40ml Amaretto
- 40ml Jack Daniels of Jim Beam
- 80ml Cola
- Cocktailkersjes
HERE WE GO!
- Pers sap van 1/2 citroen
- Doe er 40ml Amaretto bij
- Vervolgens 40ml Jack Daniels of Jim Beam whisky
- Afwerken met de 80ml Cola
- Roer de mix en werk af met 1 à 2 cocktailkersjes erbovenop
Tip: gebruik een long drink glas gevuld met ijsblokken om deze cocktail te maken.
The Red Rose
- 1/2 theelepel groene rozenthee
- 20ml rozenlikeur
- 40ml Cava
- Ijsblokjes
HERE WE GO!
- Verwarm 1/2 TL groene rozenthee in 100ml water (maak dus een thee, 5min. laten trekken)
- Laat de thee volledig afkoelen
- Doe er 20ml rozenlikeur bij
- Vervolgens 40ml Cava
- Roer de mix en vul aan met ijsblokjes
Tip: gebruik voor deze cocktail een sierlijk tumblerglas
À La France
- (Crushed) ijs
- 30ml Lavendel likeur
- 100ml witte Bourgogne Aligoté wijn
- Viooltjes
HERE WE GO!
- Leg de bodem van een glas vol met (crushed) ijs
- Doe er 30ml Lavendel likeur bij
- Werk af met 100ml witte Bourgogne Aligoté
- Roer de mix en top af met een twee-tal paarse viooltjes. Viooltjes zijn bovendien zeer gezond en eetbaar
Met deze mix maak je een heerlijke typische Provençaalse Kir
Parisien Gin
- 60ml droge Vermouth
- 40ml gin
- 15ml Crème de Cassis
- Bosbessen
- Ijsblokjes
- Optioneel: tonic
HERE WE GO!
- Doe de 40ml Vermouth in een glas of shaker
- Vervolgens de 40ml gin
- Eindigen met 15ml Crème de Cassis
- Alles roeren of shaken
- Versier met wat bosbessen en werk af met ijsblokken
De tonic is in deze cocktail optioneel en kan je naargelang je smaak wel of niet toevoegen.
Sombrero Spinner
- 1 schijfje sinaasappel
- (Crushed) ijs
- 4 aardbeien
- 30ml aardbeienlikeur
- 30ml Cointreau
- 30ml Tequila
- 45ml sinaasappelsap
HERE WE GO!
- Leg een bodem van (crushed) ijs
- Voeg 30ml aardbeienlikeur toe
- Vervolgens 30ml Cointreau en 30ml Tequila
- Doe de aardbeien in een blender, en mix het geheel samen met de dranken en het sinaasappelsap
- Werk af met het sinaasappelschijfje
Tip: deze cocktail serveert het mooist in een rond champagneglas / cocktailglas met hoge steel
Schrijf je snel in!
Blijf op de hoogte van de leukste acties en kortingen, tips & tricks, nieuwigheden, handige "how-to's" en zo veel meer!